ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – ракетостроенето е във финансов колапс – спирането на тока за неплатени сметки е предпоставка за тежки аварии

28.07.2015

Спряха подаването на електроенергия за най-голямото и единствено ракето-строително обединение на Украйна – завода «Южмаш».

Вследствие на това е възможно да бъде нарушен температурния режим за съхраняване на компонентите за ракетното гориво, което създава заплаха от взрив и изхвърляне в атмосферата на токсични вещества.

Освен това поради отсъствие на електрозахранване не работи охранителната система по периметъра на предприятието, което създава предпоставки за проникване на странични лица на територията на секретния обект.

За принудителното изключване на двата електропровода, захранващи Държавното предприятие «Южный машиностроительный завод им. А.М. Макарова» съобщи представител на «ДТЭК Днепроооблэнерго», което е извършило изключването.

Според наличната информация, в складовете за компоненти на ракетното гориво, които се намират на територията на предприятието трябва да се подържа температурен режим в границите от -5 до +15 оС. За работата на климатичните системи е необходимо непрекъсваемо захранване с електроенергия и вода.

Превишаването на температурата за съхранение на компонентите на горивото може да предизвика разрушаване на съдовете за съхранение и изхвърлянето им в атмосферата.

Сега в складовете на предприятието се намират 63 тона нефтил, 30 тона гептил и 10 тона амил.

За справка

«Южмаш» изпитва значителни финансови затруднения, вече има многомилионни дългове от неизплатени заплати. Няма и големи поръчки.

В началото на 2015 година Днепропетровската областна администрация предложи на завода предплата за тролейбусите, които градът и областта са готови да поръчат и заплатят.

По-късно по указания от Киев договорът с «Южмаш» за изработване на тролейбусите беше разтрогнат, а поръчката беше пренасочена към принадлежащата на Президента на Украйна Петро Порошенко компания «Богдан Моторс».

Източник: http://varjag-2007.livejournal.com/8807361.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари