ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения търси източници за финансиране на нов ядрен енергоблок

26.07.2015

Правителството на Армения продължава да търси източници за финансиране на строителството на нов енергоблок на Арменската АЕЦ, съобщи премиерът на страната Овик Абрамян.

Той направи презентация на програмата “Пътища за дългосрочно развитие на енергийната система на Армения до 2026 година”.

“С цел да се съхрани сегашното ниво на енергийна сигурност република Армения ще продължи да развива ядрената енергетика”, – потвърди ръководителят на правителството.

“С такава цел ние взехме решение да продължим с 10 години проектния срок за експлоатация на действащия втори енергоблок на Арменската АЕЦ”.

“Сега в това направление върви съответната работа, подписан е съответният финансов документ, който е ратифициран от парламента”, – напомни Абрамян.

Според думите му, “същевременно продължават преговорите с потенциалните инвеститори за реализиране на програмата за изграждане на нов ядрен енергоблок в Армения”.

Подробности на: http://sputnikarmenia.ru/economy/20150722/221942.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари