ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Одобрено е предложението за ПСЕ на АЕЦ “Кршко” до 2043 година

24.07.2015

Правителствата на Словения и Хърватска са одобрили предложението на съвета на директорите на АЕЦ “Кршко” за продължаване на срока за експлоатация на централата над проектните 40 до 60 години, тоест до 2043 година.

Такова решение е било взето в резултат на 10-то заседание на междуправителствената комисия по въпросите за изпълнение на условията на споразумението за инвестициите, експлоатацията и извеждането от експлоатация на АЕЦ “Кршко”.

АЕЦ “Кршко”, която се намира в Словения на границата с Хърватска е въведена в експлоатация през 1981 година. Тя е съвместно предприятие на Словения и Хърватска, които тогава са били в състава на бивша Югославия.

Има един единствен блок с водно-воден реактор (PWR), разработен и построен по проект на американската компания Westinghouse.

Централата задоволява около 25% от нуждите на Словения и 15% от консумацията на електроенергия в Хърватска.

Подробности на: http://www.nuclear.ru/news/96445/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари