ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF ENERGY не се притеснява от възможните юридически претенции на Австрия относно изграждането на АЕЦ „Hinkley Point C“

03.07.2015

Компанията EDF Energy, която придвижва проекта за строителството на британската АЕЦ „ Hinkley Point C “, заяви, че не се притеснява от възможните юридически претенции от страна на австрийското правителство.

По-рано Виена заяви, че сделката, по която правителството на Великобритания гарантира цената на електроенергията от бъдещата АЕЦ, нарушава правилата на ЕС за оказване на държавна помощ. Австрийското правителство потвърди, че ще подаде жалба в близките дни.

През октомври миналата година ЕК прецени, че сделката не излиза извън правилата на ЕС.

По-рано австрийският канцлер Райнхолд Митерленер (Reinhold Mitterlehner) каза, че “субсидирането на технологии, използвани в течение на няколко десетилетия, които не са печеливши от гледна точка на всички разходи, противоречат на базовата логика на европейското законодателство за държавната помощ“.

От EDF Energy заявяват, че субсидиите за АЕЦ „ Hinkley Point C “ са „справедливи и балансирани“ и са „били одобрени от ЕК след основателно и дълго разглеждане“.

Подробности на: http://www.bbc.com/news/uk-england-somerset-33312776

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари