ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Саркози подкрепя старите АЕЦ

15.02.2012

  Засилва се президентската подкрепа за бъдещето на ядрената енергетика, която се превърна в ключов въпрос по време на дебатите преди изборите през май.

  Френският президент Никола Саркози заяви миналата седмица, че той няма да затвори двата 34 – 35-годишни блока в атомната централа Fessenheim.

   Саркози и неговият опонент от Социалистическата партия Франсоа Оланд не са единодушни за съдбата на АЕЦ “Fessenheim” и другите стари енергоблокове. Двадесет и два френски реактора ще достигнат до края на десетилетието 40-годишния си проектен срок за експлоатация.

 Саркози подкрепя продължаването на сроковете за експлоатация, докато Оланд е против, с което делът на АЕЦ в производството на електроенергия във Франция ще спадне до 50% през 2025 година.


Обществената подкрепа за ядрената енергетика във Франция е намаляла след случилото се с Fukushima Daiichi в Япония, но остава силна. Около три четвърти от електричеството на страната идва от 58 реактора, експлоатирани от
EDF. Миналата година Социалистическата партия и Зелената партия се споразумяха за платформа, която предвижда извеждане от експлоатация на 24 реактора до 2025 г.

Източник: nuclearstreet.com

15.02.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари