ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Дянков предлага да се разсекретят преговорите на Първанов с Русия по енергийните проекти

13.02.2012

  Според вицепрезидента и министър на финансите Симеон Дянков би било полезно да се разсекретят документите от преговорите между България и Русия по енергийните проекти от “големия шлем” на бившия президент Георги Първанов.

  “И за обществото, и за правителството, и за следващите правителства ще е полезно да знаят, как са провеждани преговорите и защитавана ли е българската позиция”, – каза Симеон Дянков по БНТ във връзка с договорите за строителство на АЕЦ “Белене” и нефтопровода “Бургас-Александруполис”. По думите му, в проектите има неясноти не само в икономическия и финансов аспект на преговорите, но и не се вижда там българският интерес.

   Във връзка с интереса на американски пенсионен фонд към проекта за построяване на АЕЦ “Белене” Дяков съобщи, че е чувал за такъв интерес, но съгласно процедурата преди разговорите за партньорство трябва да се провери има ли фонда необходимите средства и техния произход. И само след това може да се твърди, че има някакъв сериозен интерес.

 

Източник: newsbg.ru

13.02.2012

Tags: , ,

One Response to Дянков предлага да се разсекретят преговорите на Първанов с Русия по енергийните проекти

  1. Росен on 13.02.2012 at 14:27

    Не е лошо като замисъл, но руснаците няма да разрешат. И ако го направим, ще ни осъдят за разкриване на търговска тайна.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари