ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Процесът на ПСЕ на Арменската АЕЦ с 10 години върви по график

27.06.2015

Дейностите по продължаване на срока за експлоатация на Арменската (Мецаморската) АЕЦ с 10 години вървят съгласно графика.

Това съобщава пресслужбата на министерството на енергетиката и природните ресурси на Армения.

Съгласно съобщението, няма никакви проблеми с получаването на предоставения от правителството на Русия кредит в размер на 270 милиона долара и грант от 30 милиона долара.

В съобщението се отбелязва, че на 1 юни в Москва между Арменската АЕЦ и АО «Русатом Сервис» (главен изпълнител) е парафиран Договор за продължаване на срока за експлоатация (ПСЕ) на втори блок на Арменската атомна електроцентрала и снабдяване с оборудване, предоставяне на услуги и изпълняване на дейности.

Едновременно с процеса на подготовка на документите вече започна първият етап от програмата за капитален ремонт на Арменската АЕЦ – оценка на състоянието на оборудването. Дейностите се реализират от специалистите на централата и АО «Русатом Сервис».

Източник: http://www.aysor.am/ru/news/2015/06/18/Процесс-продления-срока-эксплуатации-Армянской-АЭС-на-10-лет-идет-по-графику/965565

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари