ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Процесът на ПСЕ на Арменската АЕЦ с 10 години върви по график

27.06.2015

Дейностите по продължаване на срока за експлоатация на Арменската (Мецаморската) АЕЦ с 10 години вървят съгласно графика.

Това съобщава пресслужбата на министерството на енергетиката и природните ресурси на Армения.

Съгласно съобщението, няма никакви проблеми с получаването на предоставения от правителството на Русия кредит в размер на 270 милиона долара и грант от 30 милиона долара.

В съобщението се отбелязва, че на 1 юни в Москва между Арменската АЕЦ и АО «Русатом Сервис» (главен изпълнител) е парафиран Договор за продължаване на срока за експлоатация (ПСЕ) на втори блок на Арменската атомна електроцентрала и снабдяване с оборудване, предоставяне на услуги и изпълняване на дейности.

Едновременно с процеса на подготовка на документите вече започна първият етап от програмата за капитален ремонт на Арменската АЕЦ – оценка на състоянието на оборудването. Дейностите се реализират от специалистите на централата и АО «Русатом Сервис».

Източник: http://www.aysor.am/ru/news/2015/06/18/Процесс-продления-срока-эксплуатации-Армянской-АЭС-на-10-лет-идет-по-графику/965565

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари