ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Фрaнция – правителството одобри създаване на компанията за реакторен бизнес “Areva NP” с мажоритарно участие на EDF

07.06.2015

Френското правителство е одобрило плана EDF да придобие мажоритарен дял от реакторния бизнес на Areva като част от оздравяването на ядрената индустрия на страната.

 

 

Създава се Areva NP, която ще оперира като отделна компания.

Френският президент Франсоа Оланд се срещна в сряда с премиера Мануел Валс и министрите на енергетиката, икономиката, финансите и външните работи, за да обсъдят ядрената индустрия.

По време на срещата е бил даден картбланш дейността на двете компании, свързана с дизайна, управлението на проекти и маркетинга на новите ядрени реактори да се консолидира в отделна компания.

В изявление на канцеларията на президента се казва, че заради всеобхватното стратегическо партньорство с Areva, „EDF цели да стане мажоритарен акционер в обединената компания Areva NP“.

Areva съобщи, че промяната ще осъществи „амбициозната експортна политика и бъдещото обновление“ на френските ядрени мощности.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/C-EDF-to-take-stake-in-Arevas-reactor-business-0406154.html

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари