ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Eксперти, дипломати и представители на бизнеса ще обсъждат перспективите пред ядрената енергетика в България

31.05.2015

Експерти, представители на дипломатическите мисии и компании от ядрения бизнес ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на ядрената енергетика по време на международната конференция “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, която ще се проведе във в.к. „Ривиера“ от 3 до 5 юни 2015 г.

В нея ще участват със свои доклади основните водещи фирми в областта на проектирането и производството на атомни централи – Уестингхаус, Арева, Атомстройекспорт, които ще представят технологичните подходи в техните проекти и ще споделят опит, свързан с проблемите, с които се сблъскват по време на строителството и експлоатацията на ядрените съоръжения.

 Поканени са представители на дипломатическия корпус в България, които ще разкажат на аудиторията визията на техните правителства за развитието на ядрено-енергийния отрасъл.

 Вторият и третият ден са посветени на проблемите и състоянието на двете основни направления – снемането от експлоатация на блокове 1-4 и бъдещото удължаване на срока на експлоатация на блокове 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй”.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари