ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русатом Оверсиз се разделя на три компании

31.05.2015

 

 

Три нови компании се създават на базата на АО «Русатом Оверсиз», такова решение е било взето от Стратегическия съвет на Росатом, съобщава РИА Новости позовавайки се на пресслужбата на АО «Русатом Оверсиз».

“Решението е взето във връзка с успешното постигане на целите, които стояха пред компанията при създаването и през 2011 година”, – се казва в съобщението.

Преструкторирането предполага, че АО «Русатом Оверсиз Инк» (Rusatom Overseas) ще стане отраслов агент по насърчаване на интегрирани предложения на чуждите пазари на проекти за изграждане на АЕЦ. За генерален директор на новата компания е назначен Евгений Пакерманов.

Втората компания – АО «Русатом Интернэшнл» (Rusatom International) ще се съсредоточи върху управлението на проекти в чужбина за изграждане на атомни електроцентрали, съоръжавани на принципа BOO («build, own, operate – строй, владей, експлоатирай») или чрез влизане в уставния капитал на проектната компания като миноритарен собственик. Това, се отнася преди всичко, за управление на проекта за АЕЦ “Аккую” в Турция (проект ВОО) и АЕЦ “Ханхикиви” във Финландия (миноритарен дял). За генерален директор на компанията «Русатом Интернешнл» е назначен Никита Константинов.

Третата компания по развитието на новите направления на бизнеса на базата на ядрени не-енергетични технологии се намира в процес на организиране, се казва в съобщението.

“Когато се създаваше «Русатом Оверсиз», пред тях стоеше задачата за насърчаване на проектите за атомни електроцентрали в чужбина, интегрирани предложения за новата продуктова линия на Росатом на базата на ядрените не-енергетични технологии. За тези години компанията е израснала по всичките три направления, формира се огромен пласт от дейности, който вече не може да съществува в рамките на една компания. Дойде време всичките три направления да се отделят в отделни доказали себе си бизнеси”, – цитира съобщението думите на първия заместник на генералния директор на Държавната корпорация «Росатом» Кирилл Комаров.

Джомарт Алиев, който ръководеше АО «Русатом Оверсиз» от 2012 до 2015 година, е преминал на друга отговорна работа, се каза в съобщението.

Източник: http://www.seogan.ru/201505306100/v-rosatome-prinyali-reshenie-razdelit-rusatom-oversiz-na-tri-kompanii.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари