ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WANO – Семинар на Ростовската АЕЦ с българско участие

31.05.2015

От 13 до 15 май 2015 година Московският център на WANO съвместно с Ростовската АЕЦ проведе Семинар на тема “Изучаване на опита от прилагане на резултатите от вероятностния анализ на безопасността (ВАБ) първо и второ ниво на действащите енергоблокове. Използване на мониторинга на риска”.

Семинарът се проведе в учебно-тренировъчния център на Ростовската АЕЦ в град Волгодонск.

В работата на семинара участваха 24 експерта в областта на вероятностния анализ на безопасността от осем държави: представители на експлоатиращите организации и АЕЦ от Армения, България, Унгария, Иран, Китай, Русия, Словакия, Украйна, а също така на проектни, инженерингови и научни организации – АО «Атомэнергопроект», ОКБ «Гидропресс», ВНИИАЭС, АО «Атомтехэнерго».

Вероятностният анализ на безопасността е относително ново направление на дейността на АЕЦ и организациите отядрения отрасъл, във връзка с което участниците активно обсъждаха проблемните въпроси и възможните начини за решаването им.

За резултатите от семинара и от заключителната дискусия е оформена Паметна записка, която е изпратена на всичките участници.

Подробности на: http://www.wanomc.ru/news/detail.php?ID=5702&print=Y

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари