ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Завършен е вторият етап от процедурата за рестартиране на спряната АЕЦ “Сендай”

26.05.2015

Управлението за ядрен надзор на Япония (NRA) на 22 май одобри плана за строителните работи по програмата за модернизация на втори блок на АЕЦ “Сендай”, съобщават от надзорния орган.

Енергийната компания „Kyushu Electric Power Co.“ Е подала заявка за оценка на безопасността на двата блока на на централата през юли 2013 година. През септември 2014 година NRA е одобрило комплекс от мерки з усъвършенстване на системите за защита на енергоблокове №№1,2 на АЕЦ „Сендай“ (така нареченото разрешение за внасяне на изменения в лицензията за експлоатация на реакторната установка). През март тази година е бил одобрен план за строителните дейности по първи блок на централата.

Третото, заключително, разрешение в рамките на процедурата за възобновяване на експлоатацията представлява положителното заключение за готовността на централата според резултатите от предпусковите проверки.

Освен това „Kyushu Electric Power Co.“ е получила съгласието за рестартиране на централата от администрацията на общината Сацумасендай и на префектурата Кагосима.

През първата половина на юни се планира зареждане на реактора на първи блок с ядрено гориво. Предполага се, че блок №1 ще влезе в паралел с енергийната система до края на юли (според други източници – до средата на септември б.р.).

Подробности на: http://nuclear.ru/news/95855/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари