ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалистите от Росатом разработват боеприпаси за танковете “Армата”

31.05.2015

С разработването на боеприпаси за танковете «Армата» се занимават специалисти от Росатом. Снарядите от ново поколение ще имат изключителна мощност на взрива. Те ще бъдат ефективни срещу всички видове бронирана техника, която е на въоръжение в страните на НАТО.

С новите боеприпаси гарантирано ще могат да се унищожават всякакви дълговременни отбранителни съоръжения. Новите снаряди ще бъдат много по-безопасни при работа с тях.

Руските специалисти по ниво на интелекта не отстъпват на чуждестранните си колеги. Конструкторското бюро и предприятията на “Росатом” никога не са били в упадък. Творческият потенциал на сътрудниците и технологичното ниво на производството винаги са били на висота.

За иницииране на взривяването на ядрената бойна глава се използват обикновени взривни вещества, но те са обикновени само в това, че взривяването им – това е химическа, а не ядрена реакция. Свойствата на тези вещества значително се различават от зарядите на оръдейните снаряди. Едно към едно да се пренасят технологиите, използвани във взривателите на ядрените боеприпаси, към снарядите за танковите оръдия е невъзможно. В противен случай един снаряд ще струва повече от самия танк. Но да се ползва наличния технически потенциал е напълно реално, което са направили специалистите от “Росатом” при създаване на снарядите за танка «Армата».

При създаването на оръдието за «Армата» са разработени два калибъра – 125 мм и 152 мм. Бойният комплект за оръдието с калибър 152 милиметра ще бъде значително по-малък, отколкото за 125 мм.

Като се има предвид, че новите боеприпаси ще поразяват всякаква цел с един изстрел, то няма да има нужда от по-голям боен комплект.

Източник:http://www.gazeta.ru/business/news/2015/05/15/n_7198049.shtml

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари