ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Areva иска да уволни над 5 хиляди сътрудници с цел намаляване на разходите

14.05.2015

Френският ядрен гигант Areva има намерение да съкрати 5-6 хиляди сътрудници в рамките на програмата за намаляване на разходите, се съобщават в съобщение за СМИ от компанията.

Планира се да бъдат уволнени около 15% от персонала във Франция и 18% в чужбина, се отбелязва в съобщението. Съгласно информацията, публикувана на сайта на компанията, щатът на Areva е от 41,8 хиляди души.

“Areva трябва незабавно да пристъпи към изпълнение на плана за намаляване на разходите. Каквито и да са вариантите за изпълнението му, трябва да се предприемат всички необходими мерки за адаптиране на разходите на компанията с реалностите на пазара”, заяви изпълнителният директор на Areva Филипп Кноше (Philippe Knoche).

Той също отбеляза, че програмата за съкращаване на персонала трябва да се реализира с участието на профсъюзите.

Areva S.A. е френска компания, която се занимава с разработване и производство на оборудване за ядрената енергетика и производство на енергия от алтернативни източници. Френското правителство държи 87% от акциите на компанията.

Според резултатите за 2014 година Areva е отчела загуби в размер на 4,834 милиарда евро, отбелязвайки отрицателни резултати вече четвърта година подред. Чистият дълг на компанията според резултатите за годината се е увеличил с 1,230 милиарда евро, достигайки до 5,809 милиарда евро.

Източник: http://ria.ru/atomtec/20150507/1063216178.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари