ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Италия – Ден на отворените врати в четири АЕЦ, намиращи се в процес на извеждане от експлоатация

09.05.2015

На 16 и 17 май Италианската национална компания за управление на РАО („SocietaGestioneImpiantiNucleari“ (Sogin) ще отвори за посетители ядрените централи в Италия, които се намират във фаза извеждане от експлоатация.

 

 

В рамките на инициативата OpenGate (Отворени врати), жителите на страната могат да посетят АЕЦ „Каорсо“, „Гариляно“, „Латина“ и „Трино“.

Целта на програмата е информиране на населението за работата, която Sogin ежедневно извършва в рамките на извеждането на централите от експлоатация, като спазва и максимално строгите изисквания към безопасността.

Друга цел е повишаване на информираността на жителите относно третирането на радиоактивните отпадъци и разполагането им във временни хранилища до окончателното им погребване в Националното хранилище.

Строителството на Национално хранилище за РАО в страната ще позволи да се затвори горивния ядрен цикъл в Италия.

Инициативата OpenGate е първа по рода си, съобщи компанията като подчерта, че отваряйки вратите на АЕЦ за граждани Sogin гарантира достъпност до информация, прозрачност и ангажираност на населението в своята дейност.  

Източник: http://www.parmatoday.it/

Интересно видео: http://www.sogin.it/it/Sala-stampa/Video-Gallery/Pages/DettaglioVideo.aspx?GalleryId=24

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари