ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – На Хмелницката АЕЦ завърши работата на мисията за техническа поддръжка (МТП) на WANO

27.04.2015

От 20 до 24 април тази година на Хмелницката АЕЦ работи МТП на регионалния център на Световната асоциация на операторите на АЕЦ (МТП ВАО АЭС-МЦ).

В състава а мисията бяха включени експерти от регионалния център на WANO, сред които представители на АЕЦ Богунице (Словакия), Ровненската АЕЦ (Украйна), Калининската и Нововоронежската АЕЦ (Русия).

В продължение на една седмица екипът от международни експерти се запозна с важни неща от дейността и безопасната експлоатация на предприятието – охраната на труда и пожарната безопасност.

Експертите пристигнаха по покана на ръководството на ХАЕЦ. Според думите на мисията Андрей Носов – това е свидетелство за това, че ръководството на предприятието се стреми към усъвършенстване и подобрения в тази област.

По време на посещението екипът от инспектори е разработил и съгласувал с представителите а ХАЕЦ редица препоръки, които ще позволят да се подобри дейността по охраната на труда и да се повиши ивото на противопожарната безопасност в предприятието. Експертите са отбелязали и редица положителни практики, които ще бъдат приложени от тях в по-нататъшната работа.

Както отбеляза главният инженер на ХАЕЦ Виктор Макеев, – ръководството и работниците в централата осъзнават,че охраната на труда и пожарната безопасност са приоритети в работата на централата. Именно затова, за колектива на централата е важно мнението на международните експерти за внедряване на най-добрите световни практики.

Източник: http://www.energoatom.kiev.ua/ru/press/nngc/43429-na_hmelnitckoyi_aes_zavershila_rabotu_missiya_tehnicheskoyi_podderjki_vao_aes/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари