ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съдът не уважи иска на жителите на Япония за забрана на рестартирането на АЕЦ

23.04.2015

Съдът в японската префектура Кагосима не е уважил иска на местните жители за забрана на рестартирането на два от реакторите на атомната електроцентрала „Сендай“, съобщава ТАСС.

По този начин, съдът застана на страната на компанията-оператор на АЕЦ Kushu Electric Power, която твърди, че енергоблоковете напълно съответстват на новите норми за безопасност.

По-рано жителите на префектурите Кагосима, Кумамото и Миядзаки са подали колективен иск в окръжния съд в Кагосима с искане да се забрани рестартирането на първи и втори реактор.

Очаква се, работата на енергоблоковете на АЕЦ „Сендай“ да бъде възобновена още през юли. Ако това стане, централата ще стане първата АЕЦ в Япония, рестартирана след аварията на „Фукушима-1″.

Източник: http://www.rg.ru/2015/04/22/aes-anons.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари