ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Пети блок на Нововоронежската АЕЦ работи с половин мощност

23.04.2015

На 20 април в 01:15 часа по заявка подадена съгласно установения ред, беше спрян турбогенератор №13 на пети блок за отстраняване на неизправност в намотките на статора.

Енергоблок №5 работи на 50% мощност.

Нарушения на границите и условията за безопасна експлоатация на енергоблоковете на НВАЕЦ няма. Събитието е несъществено за безопасността и е оценено по скалата INES – “извън скалата”.

Енергоблокове №3 и №4 работят в щатен режим. Строително-монтажните работи на блокове №6 и №7 се изпалняват съгласно плана.

Радиационният фон в района на площадката на централата и прилежащата и територия не се е изменил. Намира се на ниво, съответстващо на нормалната експлоатация на енергоблоковете – без да превишава естествените фонови стойности.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/a454890048153cbea8f2e9bd9aeca17e

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари