ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Энергоатом“ се договаря с чешката Skoda за съвместен проект

23.04.2015

Дострояването на блоковете на Хмелницката АЕЦ ще става със собствени средства на „Энергоатом“ и с пари, които може да отдели чешката Skoda.

Държавната компания „Энергоатом“, оператор на всички действащи атомни електроцентрали на Украйна, разчита до юни да получи разрешение от правителството за дострояване на трети и четвърти енергоблок на Хмелницката АЕЦ съвместно с чешката компания Skoda.

Това съобщава УНИАН позовавайки се на изявление на заместник генералния директор – директор по новите ядрени установки на компанията „Атомпроектинжениринг“, влизаща в „Энергоатом“, Игор Орлов.

“Сега се подготвя съответното разпореждане на Министерския съвет, което ще ни разреши да работим в това направление”, – каза той.

Същевременно Орлов съобщи, че след получаване на такова разрешение Украйна ще трябва да подпише междуправителствено споразумение с чешката страна.

Източник: http://ubr.ua/market/industrial/energoatom-dogovarivaetsia-s-cheshskoi-skoda-o-sovmestnom-proekte-336861

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари