ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Вторият робот довърши обследването на реактора на първи блок на АЕЦ “Фукушима-1”

21.04.2015

Специалисти от японската АЕЦ “Фукушима-1” за първи път успяха с помощта на два робота да обследват практически цялото пространство между корпуса на първия от авариралите реактори и външната му защитна черупка, където се запазва смъртоносно опасно за човека ниво на радиация.

Обследването и измерванията са напълно завършени, съобщи в понеделник оператора на централата – най-голямата в страната енергийна компания Tokyo Electric Power (TEPCO).

“Вторият робот, както и беше планирано, на 18 и 19 април направи обследване на голяма част от първия етаж на конструкцията около реактора на първи блок. Сега анализираме получената информация”, – каза представителят на компанията.

Както съобщи представителят на компанията, вторият робот, пуснат след аварията на предишния , също ще остане под защитната черупка на реактора. Кабелът му също ще бъде отрязан. Това се прави превантивно, защото ако при излизането му се получи повреда той може да блокира единствената тръба през защитната черупка по която има достъп до реактора.

Тя е много важна, защото по нея се планира да бъде вкарвана допълнителна измерителна техника.

Подробности на: http://www.seogan.ru/robot-zavershil-obsledovanie-reaktora-pervogo-bloka-yaponskoiy-aes-fukusima-1.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари