ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ спечели конкурс в Индонезия

19.04.2015

Руско-индонезийски консорциум спечели конкурса за предварително проектиране на многоцелеви енергиен реактор в Индонезия, съобщава „Русатом – международная сеть“ (РМС).

Договорът може да бъде подписан до края на април. В началото на 2016 година Индонезия ще обяви конкурс за изграждане на изследователски реактор на базата на EPC-контракт.

В консорциума участват индонезийската компания Rekayasa Engineering, Kogas Driyap Consultant и NUKEM Technologies GmbH (дъщерно предприятие на „Росатом“). Участват също и „Атомстройэкспорт“, „ОКБМ Африкантов“ и ФГУП „НИИ НПО „Луч“.

Проектът предвижда изграждане на многоцелеви реактор с мощност 10 MW. За осем месеца консорциумът трябва да подготви технико-икономическата обосновка (ТИО) на проекта и основната проектна документация.

Министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви по-рано, че „Росатом“ може да участва в строителството на изследователски реактор в Индонезия. Като правова база за това служи влязлото в сила от 2011 година споразумение за използване на ядрената енергия за мирни цели.

От своя страна министърът-координатор на Индонезия Софиян Джалил отбеляза, че Индонезия има намерение да построи изследователски реактор, обаче засега не е уточнила детайлите по проекта. “Ние разчитаме да намерим решение по този въпрос”, – подчерта Джалил.

По-рано „Росатом“ заяви за интереса си към изграждане на АЕЦ в Индонезия.

Източник: http://www.vestifinance.ru/articles/56183

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари