ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Белоярска АЕЦ – енергийният пуск на БН-800 е изместен за септември 2015 година

18.04.2015

Енергийният пуск на блока на бързи неутрони БН-800 на Белоярската АЕЦ е планиран за септември 2015 година.

Обаче за излизане на номинална мощност ще е необходимооще доста време, съобщи за «Правда УРФО» министърът на енергетиката и жилищно-комуналното стопанство на Свердловска област Николай Смирнов.

Както наскоро стана известно, от концерна «Росэнергоатом», под ръководството на който се намира Белоярската АЕЦ, е взето решение да се изключи от енергийния баланс на Свердловска област електроенергията от четвърти блок (БН-800).

Доколкото във федералната служба по тарифите по-рано е била подадена заявка за производство на електроенергия, посоченият в нея обем ще бъде преразпределен на електроцентралите на “Росэнергоатом”, включително и на Белоярската.

За справка

Сега на Белоярската АЕЦ в експлоатация се намира само трети блок с единствения реактор в света на бързи неутрони и промишлено ниво на мощност БН-600.

Енергоблокът с реактор на бързи неутрони БН-800 е на етап –физически пуск.

Енергоблоковете на бързи неутрони са призвани съществено да разширят горивната база на ядрената енергетика и да минимизират РАО за сметка на организиране на затворен ядрено-горивен цикъл.

Източник: http://www.seogan.ru/energopusk-novogo-bloka-bn-800-beloyarskoiy-aes-perenesen-na-sentyabr-2015-goda.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари