ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ: Търсенето на ядрена енергия ще продължава да расте през следващите десетилетия

17.04.2015

Търсенето на ядрена енергия в света продължава да расте, независимо от отказа на някои държави от този вид енергия.

 

 

Това заяви на откриването на 48-ата конференция на Японския ядрено-промишлен форум в Токио генералният директор на МААЕ Юкия Амано.

 „Много държави се отказаха от използването на ядрената енергия – такава е реалността. Но в глобален план, ние виждаме ръст на търсенето на ядрена енергия. В 13 от 30 държави, използващи ядрена енергия, се строят нови АЕЦ. При което, от 65 строящи се нови АЕЦ, две трети се падат на Азия. В това няма нищо удивително, като се отчита икономическия ръст на Азия в последните години“, заяви Амано.

Той подчерта, че „сигурността е ключът за бъдещото използване на ядрената енергия в света“. Негативното отношение към използването на ядрена енергия в света нарасна след аварията в АЕЦ „Фукушима“ през 2011 г. Именно тази авария стана основната причина, заради която Германия взе решение напълно да се откаже от този вид енергия.

Конференцията на Японския ядрено-промишлен форум се провежда всяка година в Токио от 1968 г. с изключение на 2011 г., когато провеждането на мероприятието, скоро след аварията на АЕЦ „Фукушима“, бе счетено за нецелесъобразно.

Подробности на: http://newskaz.ru/world_news/20150413/7838417.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари