ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нигерия води преговори с “Росатом” за изграждане на 4,8 GW ядрени енергийни мощности

17.04.2015

Нигерия води преговори с руската държавна корпорация „Росатом“ за строителството на четири ядрени енергоблока, предава агенция „Блумбърг“, цитирайки председателя на Комисията по ядрена енергия на Нигерия Франклин Ерепамо Осайсай.

Предполага се, че на територията на Нигерия ще бъдат изградени 4,8 GWядрени енергийни мощности до 2035 г., заяви Осайсай на 13 април на конференция в Кения.

От „Росатом“ за „Интерфакс“ съобщиха, че преди седмица в Нигерия се е провело заседание на координационния комитет, но никакви документи не са били подписани. В настоящия момент страните водят преговори в рамките на по-рано сключеното междуправителствено споразумение, но конкретни договорености няма.

През юни 2012 г. правителствата на Русия и Нигерия подписаха споразумение за сътрудничество при проектирането, изграждането, експлоатацията и извеждането от експлоатация на атомни електроцентрали на територията на Нигерия.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари