ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Преговорите по иранската ядрена програма се възобновяват на 21 април

16.04.2015

Поредният кръг от преговорите между Иран и «шесторката» (петте постоянни членове на Съвета за Сигурност на ООН и Германия) ще започне на 21 април.

Това заяви във вторник министърът на външните работи на ИРИ Мохаммад Джавад Зариф, който се намираше на посещение в Испания.

“Преговорите ще преминат на ниво ръководители на външно-политическите ведомства и експерти”, – цитира агенция „Tasnim“ думите на генералния директор на МВнР на Иран Хамид Баединежад.

По-рано иранските СМИ съобщаваха, че е възможно поредният кръг от преговорите да се проведе в Ню-Йорк.

Очаква се, страните да пристъпят към писане на текста на окончателното споразумение по иранската ядрена програма или на съвместен всеобхватен план за действия, основа за който да станат договореностите от 2 април, постигнати на предишния кръг в швейцарския град Лозана.

Иран и “шесторката” се договориха да сключат всеобхватно споразумение до 30 юни 2015 година.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1902230

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари