ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом продължава да работи в предишния си режим – Комаров

14.04.2015

 Росатом не е спрял нито един проект, независимо от икономическите санкции, въведени против страната, съобщи заместник-генералният директор по развитието и международния бизнес на концерна Кирилл Комаров.

В интервю за ТАСС Комаров отбеляза, че “днес ние нямаме нито един спрян договор, нито един спрян проект”.

Отделно Комаров отбеляза, че “даже разбитайки сегашната сложна ситуация в отношенията с Украйна, Росатом точно продължава да доставя ядрено на гориво за всичките действащи украински АЕЦ, а украинските колеги продължават точно да плащат за това гориво”.

Комаров също подчерта, че “ядрената енергетика е една от най-специалните области на човешката дейност, и по целия свят осъзнават, че въпросите на безопасността и стабилността трябва да преобладават над всякакви временни политически турболенции”.

Според думите му, “текущият портфейл с договорите на Росатом възлиза от порядъка на 100 милиарда долара”.

А през 2014 година се е увеличил с нови договори за почти 30 милиарда долара, където влизат “изграждане на нови АЕЦ, доставки на гориво, сервиз на централите и доставки на изотопна продукция”, което свидетелства за нормалната работа на организацията и надеждността и като доставчик.

Източник: http://www.bigness.ru/news/2015-04-13/rosatom/147766/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари