ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – относно разтоварването на трети блок на ЮУАЕЦ – прессъобщение

12.04.2015

На вниманието на СМИ: изключването на генератора не е свързано с експлоатацията на горивото

На 11 април в 14:37 часа под действието на автоматичната електрическа защита е изключен генератора на трети блок на ЮУАЕЦ.

Вероятната причина за изключването е загуба на възбуждане на генератора. Реакторната установка (РУ) е разтоварена до 10% от номиналната мощност. Забележки по работата на РУ няма.

Акцентираме вниманието, че събитието няма никаква връзка с експлоатацията на горивото на Westinghouse, а се отнася изключително до работата на електрическата част на оборудването.

При преходните процеси на изключването на енергоблока няма нарушения на условията и границите за безопасна експлоатация.

Оборудването на първи и втори блок на АЕЦ работи без забележки в зададения режим.

Радиационният фон на площадката на ЮУАЕЦ е на нивото на природните стойности, които са отбелязани още преди пускането на централата в експлоатация.

Емисиите на радиоактивни вещества в околната среда не превишават пределно допустимите стойности.

За справка

ЮУАЕЦ е разположена в град Южноукраинск Николаевска област и е обособено подразделение на НАЭК «Энергоатом». Част е Южно-Украинския енергиен комплекс.

В състава на енергийния комплекс влизат: ЮУАЕЦ (три енергоблока ВВЭР-1000), Александровската ВЕЦ на река Южный Буг (2 хидроагрегата с обща мощност 11,5 MW)и Ташлыкская ПАВЕЦ (в експлоатация е въведен първия етап: 2 хидроагрегата с обща мощност в генераторен режим 320MW, в строеж е вторият етап – хидроагрегат №3).

Източник: http://www.energoatom.kiev.ua/ru/press/nngc/43344-o_razgruzke_energobloka__yujnoukrainskoyi_aes/

Б.Р. Кога ще ги стигнем украинците? Съобщението е изпратено до СМИ по-малко от 1 час след събитието.

Tags: , ,

One Response to Украйна – относно разтоварването на трети блок на ЮУАЕЦ – прессъобщение

  1. Николета Миленкова on 15.04.2015 at 22:31

    Щом е УестингхауС няма как да е виновно горивото. Украйна е далече от САЩ, ама тези експерименти се плащат много скъпо от онези, които са наблизо…..

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари