ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Решението за издаване на лицензия за експлоатация на първият в света блок с APR-1400 е отложено.

23.04.2015

Комисията по ядрена и физическа безопасност на Република Корея (NSSC) отложи вземането на решение за издаване на лицензия за експлоатация на трети блок на АЕЦ „Шин-Кори“, който е първият в света с реактор APR-1400.

На заседанието на NSSC беше взето решение да се проведе на 23 април повторно заседание за вземане на решение по трети енергоблок на АЕЦ “Шин-Кори”, работата по който бе спряна през декември 2014 година след смъртта на трима работници вследствие на изтичане на азот, предаде на 9 април агенция „Yonhap“. Сега готовността на трети блок на АЕЦ “Шин-Кори” е 99%. Предполагаше се, че блокът може да бъде включен в мрежата през юни.

Трети блок на АЕЦ “Шин-Кори” е първият в света блок с реакторна установка APR-1400. Южнокорейската компания „Korea Electric Power Corp.“ (KEPCO) го сочи като референтен блок за проекта на АЕЦ “Барака” в ОАЕ. Според условията на споразумението за изграждане на АЕЦ “Барака”, трети блок на АЕЦ „Шин-Кори“ трябва да бъде въведен в промишлена експлоатация до края на септември 2015 година.

Подробности на: http://nuclear.ru/news/95449/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари