ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Индия блокираха регистрацията на Greenpeace

13.04.2015

Индийските власти спряха регистрацията на Greenpeace India, съобщава The Hindu.

 

 

Съответното решение е било взето от МВР след като, контраразузнаването е представило доказателства за антидържавната политика на екологичните активисти. Според доклада работата на Greenpeace “представлява заплаха за националната и икономическата сигурност”. Всичките седем сметки на индийското отделение на организацията в местните банки са замразени – по този начин, активистите са лишени от финансиране от чужбина.

Според индийските спец-служби, активна подкрепа на местната организация на Greenpeace е оказвала Великобритания: представители на движението са се изказвали на официални разисквания в британския парламент, действайки срещу интересите на своята страна, също така са водили антидържавна пропаганда в британските СМИ. Освен това, през последните години редица граждани на Обединеното Кралство са посещавали офисите на Greenpeace India, където са помагали за координирането на протестните акции.

В офиса на Greenpeace India заявяват, че нямат информация за решението на МВР. Регистрацията е блокирана за половин година, а организацията има един месец да протестира решението в съда.

Greenpeace India, която е отделение на Greenpeace International, води кампания за затваряне на въглищните ТЕЦ в Индия, като се оптва да притиска официален Делхи с помощта на международните институции.

Доколкото развиващата се индийска икономика изпитва остър дефицит за електроенергия, тези действия се разглеждат от правителството като опит за подкопаване на развитието на индийската икономика.

Освен това активисти на Greenpeace са участвали в протестните акции против изграждането на АЕЦ “Куданкулам”, извършвано от русйата компания «Атомстройэкспорт».

Поради тази причина индийското миграционно ведомство изгони от страната германски гражданин, който е причастен с организирането на блокадите.

Източник: http://lenta.ru/news/2015/04/09/greenpeace/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари