ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Получаването на лицензиите за изграждане на АЕЦ “Аккую” върви по план

02.04.2015

 Руската страна започна процеса за получаване на лицензии за строителството на АЕЦ „Аккую“, съобщи пред журналистите генералният директор на проектната компания „Аккую Нуклеар“ Фуад Ахундов.

“Всичко върви в планов работен режим. Предстои получаването на голямо количество лицензии и разрешения. След получаването на утвърдения от турската страна отчет за въздействието върху околната среда (ОВОС) върви работата по получаване на строителна лицензия. После следва лицензия за експлоатация и много други разрешения”, каза той.

Ахундов отбеляза, че процесът на получаване на лицензиите “върви съгласно приетия план”.

Относно участието на турски компании в изграждането на централата ръководителят на „Аккую Нуклеар“ съобщи, че делът на възложените им дейности ще е до 40%.

“До 40% от стойността на строителството на АЕЦ ние планираме да предадем на турската страна. Тази задача официално никъде не е записана, но тя съществува. Това се нарича локализация, и ние сега се занимаваме с това”, – каза Ахундов.

Според думите му, с приближаване на периода за въвеждане в експлоатация на централата чуждестранни компании ще могат да стават акционери в „Аккую“.

“След 2017 година ние планираме да привлечем външни акционери в проекта. Те могат да бъдат различни, не само турски компании. Всички, които отговарят на критериите. Техният дял може да достигне до 49%”, – заяви той.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0589.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари