ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Прес-секретарят на президента на РФ коментира конфликта около изграждането на АЕЦ “Пакш-2” в Унгария

02.04.2015

Прес-секретарят на президента на РФ Дмитрий Песков нарече абсолютна глупост твърденията, че сътрудничеството на РФ с Унгария в ядрената сфера е опит на Москва “да купи” лоялността на Будапеща.

“Това е абсолютна глупост. Става дума за взаимноизгодно сътрудничество. Сътрудничество – високотехнологично, сътрудничество – изгодно и за двете страни от финансова гледна точка, от икономическа и от гледна точка на общия съвъкупен ефект за икономиката”.

 Това каза Песков на журналистите, коментирайки публикациите в СМИ за ядреното сътрудничество между Русия и Унгария, в които се твърди, че Москва изглежда прикрива финансовата помощ за Будапеща в замяна на нейната лоялност.

Според думите на Песков, сътрудничеството в този сектор подпомага развитието на свързаните отрасли и подготовката на висококвалифицирани кадри. “Затова, в дадения случай, тези съобщения – това е някаква неквалифицирана информация”, – добави Песков.

Подробности на: http://ria.ru/world/20150331/1055767294.html#14278972047873&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари