ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – започва изграждането на АЕЦ Hongyanhe – 5

01.04.2015

В Китай е възобновено строителството на нови АЕЦ след пауза от 15 месеца. Строителство на пети блок от АЕЦ “Hongyanhe” в провинция Ляонин започна на 29 март.

Наливането на първия бетон в основите на ядрения остров отбележи официалният старт на строителството на блока, първият от двата, които ще формират втория етап на АЕЦ “Hongyanhe”.

Общо около 4452 кубически метра бетон ще се излеят за завършване на фундамента на блока, съобщава конструкторът China Nuclear Engineering Corporation (CNEC).

Собственикът на централата China General Nuclear (CGN) получи одобрение от Националната комисия за развитие и реформи на 10 март, за изграждане на блокове 5 и 6 в АЕЦ “Hongyanhe”. Целта на компанията е да въведе и двата енергоблока в експлоатация до 2021 година.

На площадката Hongyanhe вече се експлоатират четири блока с CPR-1000. Блокове 1 и 2 са сдадени за търговска експлоатация от юни 2013 и май 2014 година, съответно.  Блок 3 беше включен в паралел с енергийната система на 23 март, а четвърти блок също е планирано да произведе първите количества електроенергия през тази година.

 Според CGN, след като всичките шест блока влязат в експлоатация, централата Hongyanhe ще генерира около 45 милиарда киловатчаса електроенергия годишно, като се избягва необходимостта да се изгарят повече от 16 милиона тона въглища за производство на енергия и ще се спестят емисиите на около 40 милиона тона въглероден двуокис.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NN-Construction-starts-on-Hongyanhe-5-3003154.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари