ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАЕ очакват лиценз за експлоатация на първата си АЕЦ

13.04.2015

Корпорацията за ядрена енергия на ОАЕ (ENEC) е подала заявка за оперативен лиценз за първите два блока на атомната електроцентрала „Барака“.

Заявката, с обем от 15 000 страници, е кулминацията на работата на екипите от ENEC, строителят на енергоблоковете (Kepco) и с помощта на външни експерти.

Искането съдържа финалния доклад на анализа на безопасността, независимо потвърждение на безопасността и преглед на дизайна, детайли от плана за физическа защита, план за защита на съоръжението, наръчник за гарантиране на качеството на работата и план за извънредни ситуации, както и доклади с оценка на риска и анализ за сериозни инциденти.

ENEC цели да получи оперативен лиценз за Първи енергоблок на АЕЦ „Барака“ през 2016 година, за да може централата да заработи през 2017 година, като се очаква лицензът за Втори енергоблок да бъде получен същата година.

Компанията се стреми към лиценз за работа на двата енергоблока за 60 години, в съответствие с очаквания експлоатационен живот на корейските реактори APR1400.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NN-UAE-applies-for-first-nuclear-operating-licence-2703157.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари