ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – възможно е физическият пуск на първи блок на Ленинградската АЕЦ-2 да бъде изместен за средата на 2016 година

04.04.2015

Физическият пуск на първи блок на строящата се ЛАЕЦ-2 може да се измести за 2016 година, а въвеждането му в опитно-промишлена експлоатация – в края на 2016 година.

Това съобщи на среща с журналисти директорът на строящата се ЛАЕЦ-2 Юрий Галанчук.

По рано се планираше блокът да бъде изграден и да се зареди с ядрено гориво (физически пуск) до края на 2015 година, обаче през февруари Галанчук вече беше заявил за възможността за изместване на сроковете.

Според думите му, “през 16 година ние задължително в мрежата”. Възможното изместване на сроковете Галанчук обясни с “Успешната работа на съседите” – действащата Ленинградска АЕЦ.

“Ние сме заместващи мощности, за двете наши площадки (съвместно с ЛАЕЦ) разрешената мощност е 5,2 GW. Те са “молодцы”, възстановиха графитната зидария, удължиха срока за функциониране на централата и сега работят всичките четири блока. Така, че всичко ще зависи нуждите на региона от електроенергия. Сега се преразглежда инвестиционната програма на “Росатом”, където ще бъдат отчетени тези фактори”, – каза той.

Отговаряйки на въпрос на кореспондента на ТАСС, Галанчук съобщи, че ако финансирането на строежа върви по първоначалния график, физическия пуск на първи блок може да бъде реалност и до края на тази година. На всичките обекти вървят едновременно монтажни, пусково-наладъчни и довършителни работи.

Ленинградската АЕЦ-2 се изгражда край град Сосновый Бор в Ленинградска област. Централата се изгражда по проекта АЭС-2006 на ОАО „СПбАЭП“. Проектът за изграждане на ЛАЕЦ-2 е част от дългосрочната програма за работата на Росатом за периода 2009-2015 година. Електрическата мощност на всеки от четирите енергоблока на ЛАЕЦ-2 тип ВВЭР-1200/В491 е 1198 MW.

Източник: http://www.seogan.ru/fizicheskiiy-pusk-energobloka-№1-leningradskoiy-aes-2-mogut-perenesti-na-seredinu-2016-goda.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари