ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЮАР се готви за изграждане на 9,6 GW нови генериращи ядрени мощности

29.03.2015

Южна Африка продължава подготовката за строителството на нови ядрени енергоблокове и провежда разговори с различни потенциални доставчици, се казва в изявление на енергийното ведомство на страната.

 

единствената АЕЦ в Африка е Koeberg в ЮАР

 

Досега са проведени консултации със САЩ, Южна Корея, Русия, Франция, Япония и Китай. Във всички случай разговорите са били за блокове с водни реактори под налягане (PWR).

С три държави – Русия, Франция и Китай – Южна Африка е сключила междуправителствени споразумения за сътрудничество в ядрената сфера. Подобни споразумения има сключени също със САЩ и Южна Корея, а скоро се очаква да бъдат подписани такива с Канада и Япония.

С доставчиците се провеждат работни съвещания, където те представят своите проекти. През октомври 2014 година такова съвещание имаше с Русия, а през ноември проектите си представиха представителите на Франция, Китай, Южна Корея и САЩ.

Третото, заключително съвещание е насрочено за последната седмица на март. Ще бъдат разгледани проектите на Канада и Япония.

Съгласно приетите в ЮАР планове, в страната трябва да бъдат построени 9,6 GW нови ядрени генериращи мощности.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0543.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари