ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съдът в ЮАР отказа да удовлетвори искането на Westinghouse за преиграване на конкурса за подмяна на парогенераторите на АЕЦ „Koeberg“

01.04.2015

Върховният съд в Йоханесбург отказа да удовлетвори искането на компанията „Westinghouse“ да се направи нов конкурс за избор на изпълнител по договора за подмяна на шестте парогенератора на АЕЦ „Koeberg“ (ЮАР).

Мотивираното решение съдията Зинат Карелс ще публикува следващата седмица.

Конфликтът около резултатите от конкурса се разгоря през август 2014 година, когато за победител беше обявена групата AREVA.

Американската компания, която счита себе си за фаворит, не се помири с поражението и се стреми да бъдат преразгледани резултатите или да бъде обявен нов конкурс.

Двата блока на АЕЦ „Koeberg“ са въведени в експлоатация през 1984-1985 година. ПСЕ на африканските блокове ще бъде невъзможно без подмяната на парогенераторите, защото оригиналното оборудване не недостатъчно устойчиво на корозия.

Освен ПСЕ, втората причина, за подмяната на парогенераторите – са плановете за форсиране на мощността на енергоблоковете с по 100 MW всеки.

Проектната електрическа мощност на блоковете, построени по френския три-кръгов проект CP1, е 921MWсега се експлоатират на 930 MW.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0570.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари