ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – на втори блок на ЗАЕЦ се работи по модернизацията на системите за управление и защита (СУЗ)

17.04.2015

 В рамките на продължаване на срока за експлоатация на втори блок на ЗАЕЦ се работи по монтажа на нови приводи на органите за регулиране на системата за управление и защита (ОР СУЗ).

Подмяната на приводите СУЗ на блоковете на ЗАЕЦ започна през 2002 година. В периода 2002 – 2006 година на блокове № 3, 4 и 5 приводите СУЗ разработка на опитното конструкторско бюро (ОКБ) «Гидропресс» бяха подменени с по-съвременни производство на чешката компания «Шкода».

По-рано на блокове № 1, 2 и 6 бяха подменени системите за груповои индивидуално управление (СГИУ) на приводите СУЗ с ново оборудване на украинската фирма «Импульс», но механичната част си остана старата. През 2013 година механичната част на първи блок беше подменена, а сега тези дейности се извършват на втори блок.

“Сега ние монтираме чешки приводи СУЗ с пълен комплект принадлежности, които са разчетени за 30-годишна експлоатация, – разказва началникът на службата по ремонт и техническо обслужване на реакторите Сергей Толочный. Основните предимства на новото оборудване се заключават в по-дългия срок за експлоатация, експлоатационен комфорт и редица нови функции, което ще повиши безопасността на експлоатацията на блока”.

Подробности на: http://www.npp.zp.ua/news#news-1389

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари