ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA привлече китайски подизпълнител за изработване на оборудването за АЕЦ „Куберг“ в ЮАР

12.04.2015

Групата AREVA привлече китайската „Shanghai Electric Nuclear Power Equipment Co. Ltd.“ като подизпълнител за изработване на 6 парогенератора, необходими за подмяната на ПР на южно-африканската АЕЦ „Куберг“.

Това се казва в съобщението на китайската компания за Хонгконгската фондова борса от 23 март. Произведените парогенератори ще бъдат монтирани на АЕЦ „Куберг“ от специалистите на AREVA.

Този проект представлява за „Shanghai Electric Nuclear Power Equipment Co. Ltd.“ първата международна поръчка за доставка на оборудване на “ядрения остров”, отбелязват от компанията.

Договорът между „Eskom“ и AREVA за подмяната на 6-те парогенератора на АЕЦ АЭС „Куберг“ на стойност 4,3 милиарда ранда (300 милиона долара) беше подписан на 5 септември 2014 година. Търгът беше обжалван от загубилата “Westinghouseб.р. монтажът на оборудването се планира за 2018 година.

Източник: http://nuclear.ru/news/95251/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари