ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Гастарбайтери се опитаха да отмъкнат 5 тона мед от Курчатовския институт в Москва

18.03.2015

Двама работници от Молдова са демонтирали медни шини от уникалната термоядрена установка в Националния изследователски център (НИЦ) „Курчатовский институт“ в Москва.

 

 

Съобщиха за „Интерфакс“ източници от правоохранителните органи.

Според информацията, от 3 до 13 март двама работници, граждани на Молдова, са демонтирали от експерименталната термоядрена установка „Токамак Т-15″ в Научно-изследователския център „Курчатовский институт“ медни шини.

Цветният метал те са скрили на различни места в една от сградите на НИЦ, за да го изкарат и продадат в подходящ момент. Но изчезването е било навреме забелязано от сътрудниците, които са извикали органите по сигурността.

Разследването е показало, че медта са отмъкнали двама работници, които имат достъп до установката. Имали са съучастници, които сега се установяват.

Според първоначалните данни за 10 дни заподозрените са демонтирали около 5 тона медни шини. Двамата чужденци са задържани, като следствени за престъпление – опит за кражба. Издирват се съучастниците в престъплението.

Експерименталната термоядрена установка „Токамак Т-15″ е една от най-големите в света, според специалистите от “Курчатовския институт”.

Източник: http://www.interfax.ru/moscow/430038

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари