ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДП РАО изгражда цех за раздробяване и дезактивация на демонтирано оборудване от първи контур

14.03.2015

След влизането в сила на разрешението за строеж в края на месец октомври 2014 г., започва изграждането на Цеха за раздробяване и дезактивация по Проект 12а на Групата за управление на проектите „Извеждане от експлоатация – Национално хранилище” в Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”.

 

 

Строителството на съоръжението се финансира от Международен фонд „Козлодуй”.

Проектът включва проектиране, изграждане на сграда, доставка, монтаж, изпитания и пускане на машини за раздробяване на повърхностно радиоактивно замърсени материали, както и на оборудване за суха, водна, химична и електрохимична дезактивация на материалите от демонтираното оборудване на блокове 1 – 4 на АЕЦ Козлодуй”.

След преминаването на материалите през Цеха, те ще се опаковат в палети и ще се насочват към съоръжението за измерване и освобождаване от регулаторен контрол.

Целта на Проекта е да се изгради съоръжение за безопасно, ефективно технологически и финансово управление на материалите, получени в процеса на извеждане от експлоатация.

Планира се Цехът да бъде завършен и предаден за експлоатация през март 2017 година.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари