ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Следващият кръг от преговорите между Иран и МААЕ ще се проведе в Техеран в края на април

03.04.2015

Следващият кръг от преговорите между Иран и Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) ще се проведе през последната седмица на април в Техеран, предава агенция IRNA.

 

 

Според съобщението на агенцията, за следващия кръг от преговорите е съобщил на журналистите представителят на Иран в МААЕ Реза Наджафи след завършилите в понеделник технически преговори между Иран и МААЕ.

Според думите на Наджафи, в понеделник страните са решили, чеИран продължава сътрудничеството с МААЕ и заедно с агенцията ще търси начини да го ускори.

През ноември 2013 година Иран и МААЕ сключиха рамково споразумение за сътрудничество, според което Иран се е задължил периодично да предоставя информация по интересуващите агенцията въпроси и да дава достъп до документите, обектите и персонала с цел да разсее подозренията на международната общност за недекларирана ядрена дейност. Отначало процесът е тръгна динамично, обаче през миналото лято е престанал да дава видими резултати.

Преговорите между Иран и МААЕ се провеждат отделно от преговорите на “шесторката” от международни посредници (САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия, Китай) и Иран, но все пак си влияят взаимно.

Източник: http://www.oilru.com/news/451839/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари