ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF е уверена в политическата подкрепа за изграждане на АЕЦ “Hinkley Point C” независимо от резултатите от изборите на 7 май в UK

10.03.2015

„Независимо от резултатите от парламентарните избори, подкрепата на Великобритания ще бъде осигурена“, заяви на конференция в Париж ръководителят на британския департамент на компанията – Vincent de Rivaz, head of EDF Energy Plc.

 

 

EDF планираше до декември да вземе окончателно решение и да включи нови инвеститори в проекта за строителството на два нови реактора EPR във Великобритания, за да може тяхната част от проекта, който е на стойност 16 милиарда лири (22,1 милиарда евро) да стане 15%.

Новите партньори още не са обявени, а преговорите с правителството се намират във финалната фаза преди взимането на инвестиционно решение, заяви на 12 февруари шефът на EDF Жан-Бернар Леви.

Преговорите с правителството и китайските партньори, както и с потенциалните партньори от страната, които искат да развиват ядрената енергетика продължават, заяви Риваз. Приемането на окончателно решение се очаква „възможно най-бързо“ след изборите, добави той.

Енергийната компания и доставчика й Areva SA до сега не са успели да преодолеят трудностите с приключване на строителството на енергоблок с реактор от същия тип (EPR) за АЕЦ „Фламанвил“ в Нормандия.

Друг проект на Areva за строителството на реактор EPR във Финландия също изостава от графика.

Подробности на: http://www.irishexaminer.com/business/uk-to-support-nuclear-reactors-316292.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари