ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – АЕЦ “Куданкулам” – Започна горещата обкатка на втори енергоблок

04.03.2015

На втори енергоблок на АЕЦ “Куданкулам” в Индия започна етапът на горещата обкатка на ядрената паро-произвеждаща установка – един от основните етапи, предшестващи пуска на блока.

 

 

Според думите на началника на Управлението по изграждане на АЕЦ в Индия към АО „НИАЭП“ – ЗАО «Атомстройэкспорт» Владимир Сайтиев, горещата обкатка е комплексна проверка на всички системи и оборудването преди физическия пуск на блока.

На базата на резултатите от горещата обкатка ще бъде потвърдена проектната работа на технологичните системи и оборудването, системите за управление за технологичния процес – електротехническото оборудване на втори блок и общостанционните системи.

“Всички процедури и изпитания преди въвеждането на втори блок на АЕЦ в експлоатация се извършват на високо техническо ниво и съгласно всички необходими изисквания, норми и правила в ядрената енергетика”, – подчерта В.В. Сайтиев.

За основа на изграждането на АЕЦ „Куданкулам“ служи проектът АЭС-92, който напълно отговаря на изискванията на съвременните нормативно-технически документи на Русия, МААЕ и е сертифициран за съответствие в клуба на европейските експлоатиращи организации (EUR).

Актът за предварително приемане на първи блок на АЕЦ “Куданкулам“ в Индия беше подписан на 27 декември 2014 година от Корпорацията по ядрена енергия на Индия и компанията АО «НИАЭП» – ЗАО АСЭ. Енергоблокът е предаден за годишна гаранционна експлоатация, която ще продължи до края на 2015 година.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/798a0c00477f46f4a893bbe68b7a2449

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари