ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европа е развълнувана в навечерието на посещението на Путин в Унгария

16.02.2015

“Шоуто на Виктор и Владимир” нарече изданието Economist планираното за 17 февруари посещение на руския президент в Будапеща.

 

 

Пристигането на Владимир Путин в Унгария, което е официално посветено на подновяване на газовия договор, много развълнува европейците – пише Economist.

Унгарският премиер Виктор Орбан “се колебае” между стремежа за по-тясно сътрудничество с Москва и задълженията на Будапеща пред ЕС и НАТО – сочи изданието.

Също Economist напомня за изказванията, направени от Орбан през юли миналата година, когато премиерът на Унгария заяви, че неговата страна ще бъде демократична, “но не либерална” държава, давайки за пример Русия, Китай и Турция. Всъщност, Ердоган ще посети Будапеща скоро след посещението на Путин.

Европейците считат, че сближаването на Унгария с Русия е отишло твърде далеч. ЕС се вълнува и от кредита на стойност 10 милиарда евро, даден от Москва за изграждането на АЕЦ, и от демарша на Будапеща по въпроса за санкциите срещу Русия. Освен това, в Брюксел не са забравили раздалите се през миналата година от Унгария призиви за даване на автономия на етническите унгарци в Украйна.

Да, от тогава Орбан се върна в руслото на европейската политика във всичко, освен енергийното сътрудничество с Русия, затова ЕС продължава внимателно да се вглежда в действията на Будапеща.

Впрочем, под внимателното наблюдение на европейските чиновници са не само унгарците. Доказателство за това е приведената от Economist таблица, която изобразява партиите и движенията в страните от РС, изявяващи се като съюзници на Русия.

 

Източник: http://krasvremya.ru/shou-viktora-i-vladimira-evropa-razvolnovalas-nakanune-vizita-putina-v-vengriyu/ 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари