ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA и унгарската компания EVOPRO подписаха меморандум за сътрудничество

15.02.2015

Френската Areva и унгарската инженерингова компания Evopro подписаха Меморандум за глобално сътрудничество в сферата на ядрената и възобновяема енергия.

 

 

След като успешно завърши програмата за предварителна квалификация, Areva и унгарската компания Evoproподписаха споразумение, което бележи началото на сътрудничество както при изграждането на нови ядрени мощности,така и в съществуващите централи, заявиха от компаниите.

Меморандумът за разбирателство бе подписан в Будапеща на 6 февруари в присъствието на унгарския заместник-министър на външните работи и търговията Ласло Шабо (László Szabó).

Първият етап на сътрудничеството ще бъде снабдяване със системи за контрол и управление (I & C) на съществуващите и бъдещи унгарски енергийни реактори. Такива системи на Areva бяха монтирани на четирите енергоблока на унгарската АЕЦ „Пакш“ преди 15 години.

Компаниите се надяват, че чрез тяхното сътрудничество ще могат успешно да участват в бъдещия търг за модернизация на системите за контрол и управление (I & C) на енергоблоковете като част от инвестиционната програма, започваща през 2018 г.

Франк Апел, старши вицепрезидент на Areva по продажбите за Западна и Северна Европа, заяви, че споразумението с Evoproукрепва нашите взаимоотношения с унгарската ядрена промишленост и подкрепя нашите инициативи за локализация при строителството и модернизацията.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/C-Areva-Evopro-agree-to-cooperate-0902154.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари