ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кръгла маса на „ПРАЗНИК НА МЕДА” – Козлодуй

05.02.2012

 

ДП РАО стана домакин на дискусия за европейските субсидии за пчеларите

Четвърта поредна година Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) организира съвместно с дружествата на пчеларите от района на Козлодуй „Празник на меда”, който се проведе на 3 февруари 2012г. Събитието беше официално открито от изпълнителния директор на предприятието Дилян Петров, а  официални гости бяха евродепутатите Владимир Уручев и Мария Неделчева.

 

ДП РАО стана своеобразен домакин на среща-разговор между представителите на Европейския парламент и членовете на пчеларските дружества в региона. На срещата участниците обсъдиха стратегията на Европейския Парламент за подпомагане на пчеларите в периода 2013-2020 г. Производителите на мед споделиха своите актуални проблеми, а евродепутатът Мария Неделчева пое ангажимента да осигури „чуваемост” за техните послания в Брюксел. Тя предложи в подкрепа на качествата на българския мед да се реализира специализирано изложение на техните продукти в Европейския парламент.

 

  

В четвъртото издание на традиционния вече „Празник на меда” се включиха  производители на мед и пчелни продукти, с произход от района на Козлодуй. Бяха представени също здравотворни продукти на пчелна и билкова основа, както и печатни издания, свързани с лечебната сила на меда и билките. За няколко часа, въпреки ниските температури, изложението посетиха над 300 жители на община Козлодуй.

 

 

Празникът, който вече е част от традиционния календар на ДП РАО, потвърждава мисията на предприятието да извършва дейностите си с грижа за хората и околната среда, както и стремежът му да сътрудничи с всички браншови организации в общините, в които развива своята дейност. 

05.02.2012              

 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари