ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завърши седмото заседание на Руско-виетнамския съвместен координационен комитет по ядрена енергия

22.02.2015

На трети февруари в Ханой, в Министерството на науките и технологиите на Социалистическа Република Виетнам, се проведе VII-то заседание на Руско-виетнамският съвместен координационен комитет по ядрена енергия.

 

 

Руската делегация се ръководеше от заместник генералният директор на «Росатом» Вячеслав Першуков, а от виетнамска – заместник министърът на науката и технологиите на Социалистическа Република Виетнам Чан Вет Тхан.

По време на заседанието страните направиха равносметка на сътрудничеството в областта на мирното използване на ядрената енергия за периода 2013-2014 година, а също обсъдиха предложенията за по-нататъшно взаимодействие п проектите за изграждане на АЭС «Нинтхуан-1» и на Центъра за ядрени науки и технологии.

Сред разглежданите въпроси бяха – подготовката на кадри за ядрения отрасъл на Виетнам, въпросите за развитието на националната ядрена инфраструктура, регулирането на ядрената и радиационната безопасност, информационната подкрепа на проектите в областта на ядрената енергетика в периода до 2020 година.

По време на заседанието е бил подписан меморандум за взаимно разбиране по сътрудничеството в информационната поддръжка на съвместните проекти в областта на ядрената енергетика.

Документът предвижда реализиране на съвместни проекти, насочени към повишаване на обществената информираност и възприемане на ядрената енергетика във Виетнам – популяризиране на ядрената енергетика, провеждане на обучение на виетнамските специалисти и представителите на СМИ за повишаване на нивото на познанията им по ядрена енергетика и аспектите на ядрените технологии.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/2e0f0c80472f6639a840fb949843c487

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари