ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – KEPCO през март ще даде заявка за оценка на безопасността на три енергоблока

03.03.2015

До края на март „Kansai Electric Power Co.“ (KEPCO) ще подаде заявка за оценка на безопасността с цел възобновяване на експлоатацията още за три ядрени енергоблока в префектурата Фукуи – блокове №№1,2 АЕЦ „Такахама“ и блок №3 АЕЦ „Михама“.

 

 

Освен това, по-късно компанията има намерение да се обърне към Управлението за ядрено регулиране (NRA) относно оценката на състоянието на безопасността на блокове №№1,2 АЕЦ „Ои“, съобщи на 3 февруари „The Asahi Shimbun“.

Общо „Kansai Electric Power Co.“ Владее и експлоатира 11 ядрени енергоблока, но компанията не планира да рестартира спрените блокове №№1,2 АЕЦ „Михама“.

Решението за извеждането им от експлоатация също ще бъде взето до края на март. В отчета на компанията публикуван на 2 февруари, на който се позовава „The Asahi Shimbun“, се казва, че решението за възобновяване на експлоатацията на още 5 енергоблока е взето в резултат на сравнителен анализ.

Подробности на: http://nuclear.ru/news/94803/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари