ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Отношенията между «Росэнергоатом» и френската компания “AREVA” добиват особена актуалност

20.02.2015

На 27 и28 януари в Калининската АЕЦ се проведе семинар на тема – внедряване на системи за диагностика и на оборудване за безразрушителен контрол, техническо обслужване и ремонт на арматура и тръбопроводи.

 

 

Участваха специалисти от фирмата “AREVA, концерна «Росэнергоатом», ЗАО «Русатом Сервис» и специалисти от Калининската АЕЦ.

“Сътрудничеството ни с компанията «Арева» е от доста години и въпросите, които искаме сега да обсъдим, добиват особена актуалност. Съвсем скоро планираме въвеждането в действие на новия нормативен документ “Управление на ресурсите и характеристиките на оборудването на атомните електроцентрали”, в който значително място се отделя на оборудване на енергоблоковете със системи за мониторинг и диагностика на оборудването. За нас ще бъде много интересен опитът, който има фирмата «Арева», в частност използването на тези подходи, които ние можем да трансформираме за използване на блоковете на руските АЕЦ” – каза главният технолог на Департамента за инженерна поддръжка на концерна «Росэнергоатом» Анатолий Березанин.

 


 

Като пилотен блок, на който да се реализират дадените мероприятия, може да бъде определен един от блоковете на Калининската АЕЦ. Сега в централата се извършват широко-обхватни дейности по модернизацията – внедряване на ново оборудване и техника.

Участниците от фирмата «Арева» представиха на семинара информация за технологиите, приложими в областта на контрола на целостта на оборудването и контрола на състоянието на метала.

“Арева има богат производствен опит по осигуряване на експлоатацията на атомните електроцентрали, и ние можем с голям успех да го внедрим на руските АЕЦ”, – отбеляза ръководителят на направление в ЗАО «Русатом Сервис» Владимир Дементьев.

Вицепрезидентът в областта на сервизните услуги при извършване на ППР на фирмата «Арева» Вилхелм Якобс благодари за приема, оказан им от Калининската АЕЦ, за възможността да споделят новите технологии и разработки, а също така изрази надежда за понататъшно сътрудничество и развитие на отношенията.

Източник: Управление информации и общественных связей Калининской АЭС.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари