ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Пускът на трети и четвърти блок на АЕЦ “Вогтл” с AP1000 може да бъде отместен с още 18 месеца.

31.01.2015

Генералните изпълнители на изграждането на втория етап на АЕЦ “Вогтл” предлагат да бъдат отместени сроковете за въвеждане в експлоатация на новите мощности с още 18 месеца.

Това може увеличи разходите по проекта със 720 милиона долара.

Съгласно последния вариант на план-графика за строителството, представен от компаниите „Westinghouse Electric Co.“ и „Chicago Bridge & Iron Co.“ (CB&I), пускът за трети блок с реактор AP1000® би трябвало да стане в средата на 2019 година, а на четвърти енергоблок в средата на 2020 година.

Съответната информация е достъпна от финансовия отчет на инвеститора на строителството, компанията „Southern Co.“, публикуван на 29 Януари.

В документа не се съобщава общата сума на разходите по проекта, обаче според преценката на „Southern Co.“, всеки месец отлагане увеличава общата стойност на централата с 40 милиона долара. Следователно, отлагането на пуска с 18 месеца ще увеличи разходите със 720 милиона долара.

Клиентът засега не е утвърдил новия план-график, на изпълнителите е поставен въпроса да търсят възможности за намаляване на изоставането, съобщава агенция AP.

Източник: http://nuclear.ru/news/94746/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари